Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Είμαστε όρθιοι, αξιοπρεπείς και δυνατοί.

Με την απόφαση των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες, προέκυψε ένα αποτέλεσμα που αυξάνει τα ποσοστά του «Πάμε Αλλιώς» από το 5,9% του 2010, στο 15%. Όμως, δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για την Ανατροπή του αυτοδιοικητικού κατεστημένου και την αλλαγή της Διοίκησης.
Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σεβαστό, ανεξάρτητα από όποια αναγκαία ερμηνεία αυτού του αποτελέσματος. Εύχομαι η νέα Διοίκηση που θα προκύψει την επόμενη Κυριακή να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα πολύ δύσκολα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε, για να μην υπάρξουν πιο δυσάρεστες εξελίξεις στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και να μην εξελιχθεί αρνητικά η ποιότητα ζωής για εμάς και για τους συμπολίτες μας.
 Τα στελέχη της «16χρονης πόλης» έδωσαν δυνατά τη μάχη τους, προσφέροντας ψυχή και αποτελώντας σώμα του «Πάμε Αλλιώς», καταθέτοντας άποψη και παρουσία. Αυτή η κατάθεση στα δημόσια πράγματα της πόλης θα συνεχιστεί. Πιστεύω, ότι σύντομα θα γίνει ορατό, πως η πραγματική απήχηση που αντιστοιχεί στις απόψεις  του "Πάμε Αλλίως", είναι πολύ ευρύτερη από τα όρια του 15% που καταγράφει το εκλογικό αποτέλεσμα.  
 Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, όσους πολίτες βρέθηκαν δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο αγώνα, υποστηρίζοντας τις επιλογές μας, χωρίς εμείς να έχουμε να διαθέσουμε κανένα αντάλλαγμα πελατειακού τύπου από αυτά που δυστυχώς επικρατούν εδώ και πολλά χρόνια στο πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Ήμασταν, ήμαστε και παραμένουμε πρόσωπα με αυτόνομη πολιτική σκέψη μέσα σε ένα σύστημα που συνθλίβει με τους μηχανισμούς του την αξιοπρέπεια απωθεί τη λογική και αποκλείει το όραμα. Παραμένουμε σε αυτά με συνέπεια. Ασφαλώς θα ακολουθήσει απολογιστική διαδικασία του «Πάμε Αλλιώς», στην οποία θα τοποθετηθούμε συμβάλλοντας στο τελικό συμπέρασμα – εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. 
Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους του "Πάμε Αλλιώς", τα μέλη και τα στελέχη του και ασφαλώς την Καίτη Κυλάκου για το ήθος τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια που επέδειξαν σε αυτόν τον αγώνα.
 Ο αγώνας συνεχίζεται. Η γενιά μας είναι εδώ, είναι περήφανη για τις μάχες που έδωσε και έτοιμη για τις μάχες που έρχονται, η γενιά μας είναι εδώ και δεν χρωστάει σε κανέναν.
(Δήλωση του συντονιστή της "16χρονης πόλης" Προκόπη Φωτεινόπουλου για το αποτέλεσμα των εκλογών της  18ης Μαϊου 2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρκεί να υπάρχει αξιοπρέπεια.