Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Μια φωνή για τον Κορυδαλλό.Οι Ποδηλατόδρομοι της ντροπής στον Κορυδαλλό, σελ. 15, από την έντυπη 16 σέλιδη έκδοση του korydallos-gr.blogspot.gr

Το ποδήλατο, αντιπροσωπεύει πλέον σημαντικά ποσοστά των αστικών μετακινή- σεων. Τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει η χρήση του προσελκύουν και την προσοχή των σχεδιαστών της κυκλοφορίας καθώς είναι ένα μέσο το οποίο δικαιούται να προωθηθεί και να καθιερωθεί στη ζωή μας.

Στον Κορυδαλλό στερούμαστε ολο κληρωτικά ποδηλατόδρομων παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμέσεις από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ο ποδηλατόδρομος της οδού Αγ. Γεωργίου είναι άλλο ένα προκλητικό έργο βιτρίνας, ή καλύτερα έργο στα λόγια, καθώς δεν αποτελεί πραγματικότητα για την πόλη, αλλά όνειδος. Μερικά μέτρα κόκκι νης μπογιάς για δύο μόλις οικοδομικά τετράγωνα, δίχως κατευθύνσεις και δίχως χρήση, έδωσαν μόνο, υλικό προπαγάνδας σε εφημερίδες και σε Δελτία Τύπου.

Από την άλλη η οδός Ποταμού, στην οποία γίνεται ευρεία χρήση από πολλούς ποδηλάτες, κυρίως αναψυχής, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για την δημιουργία ενός ασφαλούς ποδηλατόδρομου. Όμως, αν και υπάρχει έργο ανάπλασης της συγκεκριμένης οδού, σήμερα, πουθενά δεν προβλέφθηκε αυτό και η ασφαλής χρήση του από ποδηλάτες… 

Η πηγή της παραπάνω αναφοράς [ΕΔΩ]
Οι Ποδηλατόδρομοι της ντροπής στον Κορυδαλλό.Ο δημιουργός, Ηλίας Κρούπης με την παρουσία αυτού του εντύπου, δίνει αληθινά μαθήματα τρόπου πολιτικής παρέμβασης, χωρίς επαγγελματικά επιτελεία χωρίς διαφημιστικές εταιρίες και ακριβοπληρωμένες καμπάνιες.
Η εμφάνιση και η ουσία του εντύπου, αποκαλύπτει ακόμα, το ταλέντο του στη φωτογραφία και την αγάπη του για τον Κορυδαλλό.

Είναι μεγάλη περηφάνια να είσαι συνυποψήφιος με τον Ηλία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρκεί να υπάρχει αξιοπρέπεια.