Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ

ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ
Συνοπτικό βιογραφικό

πηγή 


Γεννήθηκε στον Πειραιά το έτος 1958 και μεγάλωσε στο Κορυδαλλό, όπου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο μέχρι σήμερα . Ασκεί μαχόμενη δικηγορία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τομέα του Εργατικού Δικαίου. 

 Ενεργοποιήθηκε πολιτικά σε νεαρή ηλικία Αμέσως μετά την είσοδό της στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην ΕΚΟΝ " ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ" και αργότερα στο ΚΚΕ εσ , ΚΚΕεσ/Ανανεωτική Αριστερά και στην ΑΚΟΑ . Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής Β΄Πειραιά στα ψηφοδέλτια του 2012. 

 Τα θέματα του πολιτισμού, τα οικολογικά ζητήματα, η θέση της γυναίκας στη ζωή και στην παραγωγή, ο τομέας των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων αποτελούν ειδικά αντικείμενα που ανέπτυξε διαρκή παρουσία και δράση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος (1989) του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών " ΔΙΟΤΙΜΑ " και έχει συμμετάσχει σε δράσεις και ενέργειες που αφορούν έρευνες , μελέτες και προγράμματα για την απασχόληση των γυναικών , την κατάρτιση και εκπαίδευσή τους , τα πολιτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. 

 Η αυτοδιοίκηση, ως διαδικασία της συμμετοχής των πολιτών αποτελεί τον τομέα όπου αφιέρωσε χιλιάδες ώρες συμμετοχής προσφοράς. Ο Κορυδαλλός, είναι ο χώρος που υπάρχει, ο χώρος που ταυτίστηκε ο χώρος που αγαπάει. 
 Το 2002 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ» Στα 8 χρόνια λειτουργίας της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» ταυτίστηκε με όλους τους μεγάλους αγώνες και τις ανησυχίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη: Στις επιτροπές για το περιβάλλον και το όρος Αιγάλεω, στον αγώνα για τη διακοπή του απαράδεκτου καθεστώτος καταπάτησης των 115 στρεμμάτων στην περιοχή των «πρώην λατομείων» , στις πρωτοβουλίες πολιτών για την απομάκρυνση του τσιμεντένιου ΚΥΤ της ΔΕΗ, στην προσπάθεια προστασίας των κοινόχρηστων χώρων , πλατειών πεζοδρομίων κλπ από την παράνομη κατάληψη, στην επίσπευση των εργασιών ΜΕΤΡΟ και την πρόβλεψη μελέτης για την κυκλοφορία και τη στάθμευση. Στην αγωνία του εμπορικού κέντρου για επιβίωση και ανάπτυξη. Στην προώθηση και υποστήριξη παρεμβάσεων αλληλεγγύης για τους πολίτες που δοκιμάζονται από τα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας. Σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου που δέχονται επίθεση στο εισόδημα, επίθεση από τις ανελαστικές σχέσεις εργασίας και επίθεση απαξίωσης.

 Με ομόφωνη επιλογή των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ομόφωνη απόφαση της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» είναι σήμερα υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού για τις δημοτικές εκλογές του 2014. 

 Κατάφερε να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη δυνάμεων προερχόμενων από την ιστορική διαδρομή της παραδοσιακής αριστεράς αλλά και από τον ευρύτερο ανανεωτικό αριστερό οικολογικό χώρο, συσπειρώνοντας στο «Πάμε Αλλιώς» το μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία και πολιτική διεύρυνση, δημιουργώντας έναν πραγματικά ικανό και αξιόμαχο συνδυασμό, που μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο προσφοράς της αριστεράς, σφραγίζοντας θετικά το παρόν και το μέλλον της πόλης.

 Με κεντρικό κάλεσμα αλλαγή στην πόλη ανατροπή παντού ο συνδυασμός αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη της νίκης στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.



το ιστολόγιο της Καίτης Κυλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρκεί να υπάρχει αξιοπρέπεια.