Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Η αλόγιστη α-ΜΕΤΡΟ-έπεια ενός ταλαίπωρου Αντιδημάρχου.Η πρόσφατη ιστορία διαχείρισης και παιδαριώδους λογικής μικρο-παραταξιακής εκμετάλλευσης ενός υπαρκτού θέματος της πόλης, από νέο-ιδρυθείσα δημοτική κίνηση, αποδεικνύει περίτρανα ότι
η επί χρόνια κατοχή της ιδιότητας του επαγγελματία αντιδημάρχου και η επίκληση της υποτιθέμενης «αυτοδιοικητικής εμπειρίας», ως μοναδική προϋπόθεση, δεν αρκεί για την απόδοση  πιστοποίησης της εγκυρότητάς της ικανότητάς και τελικά της  χρησιμότητας του.Η απίθανη ιστορία ξεκινάει με μια πρόσκληση που υπογράφει ο κ. Γιώργος Δημόπουλος, η οποία (14 Φεβρ 2014) αναπαράγεται - προλογίζεται  με την φράση «Έγκλημα σε βάρος του Κορυδαλλού...», από το (προσηλωμένο στην προώθηση προπαγάνδας του κ. Δημόπουλου) δημοσιογραφικό σάϊτ  «korydallosnews».


Η πρόσκληση Δημόπουλου (άνοιγμα με κλικ εδώ).

Με διανομή εντύπων αλλά και διαρκείς κοινοποιήσεις από το προφίλ facebook της παραπάνω ιστοσελίδας, η πόλη του Κορυδαλλού αλλά και εκατοντάδες διαδικτυακά σημεία γεμίζουν με την ανακοίνωση περί «εκατομμυρίων τόνων μπαζών», περί επερχόμενης «εξόντωσης του εμπορικού κέντρου», κλπ. Έρχεται η Κόλαση!!!  
Ασφαλώς και δεν θα δώσω λινκ στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, (επίσης νέο-δημιούργητη σαν την παράταξη Δημόπουλου και αυτή).


Παραθέτω όμως, δύο μικρά αποσπάσματα από το πλαίσιο και το ύφος του διάλογου που εξελίχθηκε στο διαδίκτυο, όταν οι πολιτικοί φίλοι του κυρίου Δημόπουλου προσπαθούσαν να αιτιολογήσουν τη γενικόλογη - τρομολαγνική ανακοίνωση:  

Ισχυρίστηκαν, ότι δήθεν “πρόκειται για εξέλιξη των τελευταίων ημερών”, ότι “έχουν ιδιαίτερη ενημέρωση”, ότι “θα μας τα εξηγήσουν όλα σε λίγες μέρες στις Πλειάδες”...

(Μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στις εικόνες)
 

Όλα αυτά, στις 14 Φεβρουαρίου –και συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες.

Στο  μεταξύ όμως, η κυρία Κυλάκου παρεμβαίνει με ερώτημα επιστολή προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, θέτει τα ζητήματα που αναφέρονται στην πρόσκληση του κ. Δημόπουλου και... τότε

... μόλις μαθαίνει αυτά τα νέα ο κ. Δημόπουλος, θυμάται ότι καλό είναι να συζητηθεί από κοινού, με δια-παραταξιακή προσπάθεια, το θέμα των τρομερών και φοβερών μπαζών, που ανακάλυψε ο ίδιος, λίγες εβδομάδες αφού αποχωρίστηκε την ιδιότητα του «υπαρχηγού Κασιμάτη» και αρμοδίου αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών (τα μπάζα συμπεριλαμβάνονταν στα καθήκοντά του).
Στο παρά πέντε της συγκέντρωσης, ο κ. Δημόπουλος αποφασίζει να προσκαλέσει τους επικεφαλείς των δημοτικών κινήσεων στην συγκέντρωση παραταξιακής εκμετάλλευσης που έστησε. Ασφαλώς, έδωσε την καλύτερη ευκαιρία στον κ. Κασιμάτη να τον σνομπάρει, ενώ ο κ. Στ. Μέλος, για λογαριασμό του  κ. Διάκου του απαντά... (κλικ στην εικόνα)


Η κυρία Καίτη Κυλάκου, με έγγραφο της, ενημερώνει τον ίδιο και του ζητά να ενημερώσει τους δημότες που θα βρεθούν στη συγκέντρωση.
Φυσικά, καμία δημοτική κίνηση δεν προσέρχεται.

Η απάντηση της«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» στην κυρία Καίτη Κυλάκου, υποψήφια Δήμαρχο, επικεφαλής του «Πάμε Αλλιώς», εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Δημόπουλο. Ο οποίος έρχεται ασφαλώς σε πολύ δύσκολη θέση. Μεταφέρω μόνο δυό φράσεις που θεωρώ εξαιρετικά αποκαλύπτικές:

Επισημαίνω ότι πουθενά δεν επιβεβαιώνεται πρόσφατη "επαφή ενημέρωση" στην παράταξη του κ. Δημόπουλου, η οποία ασφαλώς θα υπήρχε εγγράφως. Με σαφέστατο τρόπο η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» διαψεύδει όποιες αναφορές σε τροποποιήσεις για την μελλοντική εξέλιξη του έργου.Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Πάμε Αλλιώς, λίγες ώρες πριν τη χλωμή από κάθε άποψη μάζωξη του κ. Δημόπουλου στις Πλειάδες. Μεταφέρω επίσης ένα απόσπασμα από τον επίλογο

«...Παρά την απάντηση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», δεν επαναπαυόμαστε.
Τόσο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου, όσο και για όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε σε διαρκή παρακολούθηση, παραμένουμε σε εγρήγορση, σε καθημερινή επαφή με τους δημότες που αποτελούν με την παρουσία τους τη μόνη ισχυρή εγγύηση για κάθε κατάκτηση. Σε αυτή τη βάση, συζητούμε και συνεργαζόμαστε όπου απαιτείται με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και πρόσωπα στην πόλη μας.
                Είμαστε εδώ, όπως είμαστε και χτες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας, έτοιμοι να διαχειριστούμε καλύτερα τα τοπικά προβλήματα, αλλά και έτοιμοι να υποστηρίξουμε πρωταγωνιστικά όταν και όπου χρειάζεται, την οργάνωση της δράσης των πολιτών σε κάθε μορφή ή απειλή υποβάθμισης, σε κάθε επιβλαβή πολιτική για το σήμερα ή για το μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα προσόντα, την πρωτοβουλία και την εμπιστοσύνη που συνεπάγονται, τα αποκτήσαμε με αγώνες, τους οποίους ο ξαφνικός θυμός αγανακτισμένων πρώην Αντιδημάρχων ασφαλώς αδυνατεί να τα ακυρώσει.»


Τελικά η συγκέντρωση έγινε και ας ερευνήσουμε τι παρήγαγε από πλευράς περιεχομένου!

  • ο κ. Δημόπουλος, περιορίστηκε στενά στον καταγγελτικό λόγο για την υποτιθέμενη αδιαφορία όλων των άλλων παρατάξεων, 
  • δεν προσκόμισε κανένα νέο στοιχείο, αφού είναι σαφές ότι καμία πρόσφατη τροποποίηση δεν έγινε σχετικά με την εκτέλεση του έργου ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Ελευθερίας. 
  • η μόνη πρόταση που έκρυβε ως επτασφράγιστο μυστικό ο πρώην αντιδήμαρχος, όπως προκύπτει από το δελτίο που ανάρτησε στο facebook ήταν η "απαίτηση παραμονής του κεντρικού εργοταξίου εκεί που σήμερα είναι", (στο Δήμο Αγ.Βαρβάρας), "σε περιοχή που δεν προκαλεί όχληση στην πόλη της». Δεν μας είπε, πως θα πείσει την εταιρία -και γιατί δεν την έπειθε από χτες και από προχτές, που ήταν και αντιδήμαρχος. Δεν τεκμηρίωσε την πληροφόρηση του, δεν έδειξε κάποια μελέτη...Δεν μας είπε, πότε και από ποιούς ενημερώθηκε, ποιά είναι η αλληλογραφία του με την εταιρία, πως θα πείσει την εταιρία να πάρει πίσω τον αρχικό σχεδιασμό της, τον οποίο ο ίδιος έχει συνυπογράψει. 
Τέλος. ασφαλώς, αν είναι έτσι όπως τα περιγράφει τα πράγματα, (αν δηλαδή αποδειχθεί τόσο ζημιογόνος η συνεννόηση (που ο ίδιος είχε αποδεχθεί), ως συνομιλητής της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ", τότε
προσέφερε τον τρόπο στον (έτσι ή αλλιώς βασικό και τελικό υπεύθυνο), τον Δήμαρχο Στ. Κασιμάτη -που σιωπά- να γλιστρήσει προσωρινά των ευθυνών του. Γιατί είναι σαφές, ότι ο κ. Κασιμάτης, αν συμβαίνουν πράγματι όλα αυτά τα τραγικά που παρατηρεί ο κ. Δημόπουλος, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να αδιαφορεί χλευαστικά έναντι του πρώην και καθ΄ύλη αρμοδίου αντιδημάρχου του, παρά έναντι οποιουδήποτε άλλου. Προσέφερε επίσης στην εταιρία την ευκολία (προς το παρόν) να απαντά σε αυτόν, που εύκολα τον αναφέρει ως συνομιλητή της (για αυτό ακριβώς, εκφράζει την έκπληξή της), ενώ διαβεβαιώνει πως όλα είναι ρολόϊ, και θα πάνε ρολόϊ, όπως ακριβώς τα συμφώνησαν δηλαδή οι κύριοι Κασιμάτης και Δημόπουλος. 

Συνεπώς, σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που ο κύριος Δημόπουλος επέλεξε να θίξει το συγκεκριμένο πρόβλημα, επιδιώκοντας ένα επικοινωνιακό όφελος παρήγαγε "μια τρύπα στο νερό" για τον ίδιο και το συνδυασμό του, ενώ πιθανόν τελικά να λειτουργεί και αρνητικά για την πόλη, που έπρεπε να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα με πραγματική απόπειρα δια-παραταξιακής συνεννόησης και ενότητας.
2 σχόλια:


  1. Αυτός ο δημοσιογράφος, νομίζει ότι είναι ο Στάλιν;
    https://plus.google.com/114873548097560443508/posts/p/pub

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρκεί να υπάρχει αξιοπρέπεια.